شرکت هایی که به طور قانونی ثبت شده اند و هیچ گونه مراوده مالی و تجاری نداشته باشند و گردش مالی آن ها صفر باشد ، اصطلاحا غیر فعال هستند و این شرکت ها اگر قوانین مربوط به شرکت های غیر فعال را به طور کامل رعایت کنند مالیاتی به آن ها تعلق نمی گیرد .
اما شرکت های غیر فعال باید چه مواردی را رعایت کنند :
- هیچ گونه مراوده مالی به نام صاحبان شرکت ثبت نشود و گردش مالی شرکت صفر باشد .
- در حوزه مالیاتی مربوط به شرکت ، تشکیل پرونده داده باشند .
- نامه ای مبنی بر عدم فعالیت شرکت در بازه مشخص و دقیق با مهر و امضا مدیر عامل شرکت به حوزه مالیاتی داده باشند .
- دفاتر قانونی پلمپ شده به صورت کاملا سفید به سازمان امور مالیاتی تحویل گردد .
- اظهارنامه مالیاتی و اظهارنامه ارزش افزوده به صورت سفید تنظیم و به سازمان امور مالیاتی ارائه داده باشند در غیر این صورت جریمه خواهند شد .
- هیچ گونه فاکتور خرید یا فروشی در تاریخ مقرر به نام شرکت یا صاحبان آن صادر نشده باشد و حتی اگر برای شرکت تجهیزات ، ماشین آلات ، ابزار و وسایل خریداری شده باشد به جز سرمایه گذاری و فعالیت شرکت محسوب شده و مشمول مالیات می شود .
- در نامه کتبی عدم فعالیت به اداره مالیات باید : نام شرکت ، شماره ثبت ، کلاسه پرونده ، تاریخ عدم فعالیت قید شده باشد و مهر و امضا مدیر عامل شرکت نیز درج شده باشد و شرکت باید کد اقتصادی داشته باشد و با آن حوزه مالیاتی اش مشخص می شود و تمام اسناد به همان حوزه مالیاتی باید ارسال شود و مدیر عامل شرکت اعلام عدم فعالیت شرکت را باید در پایان سال مالی به اطلاع اداره امور مالیاتی برساند .
اعلام عدم فعالیت در هر سال باید تکرار شود . - افراد حقوقی در روند مراحل اعلام عدم فعالیت شرکت با اشخاص حقیقی تفاوتی ندارند و باید همه مراحل آن را که شامل تشکیل پرونده مالیاتی ، تعیین حوزه مالیاتی ، تسلیم اظهارنامه مالیاتی و اظهارنامه ارزش افزوده و ارائه نامه کتبی عدم فعالیت را رعایت کنند .
در صورتی که نمی خواهند به عنوان شرکت فعالیت کنید ، بهتر است شرکت را منحل کنید .